június 2012


Gyermeknap a lovaspályán - baon.hu

Hosszú évek óta a felsőlajosi általános iskola alsó tagozatosai egy "kiadós" gyermeknappal ünneplik a tanév végének közeledtét. Idén sem volt ez másként: szombaton az iskolába járó alig több mint 70 gyermek és szüleik a település határában lévő lovaspályán jöttek össze megélni a lurkó-lét örömeit. A rendezvényen volt olyan gyermek, akinek a kezén bilincs is csattant: a tűzoltókon kívül a rendőrök is bemutatókkal színesítették a programot, mely természetesen nem nélkülözhette az egyenruhába bújást, vagy éppen a tűzoltóautó megmászását sem. A kisfái kutyakiképző egyesület tagjai négylábú kedvenceikkel érkeztek, akik a közönségnek példát mutattak jólneveltségből

Forrás: baon.hu

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Földhivatalának tájékoztatója

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Földhivatalának tájékoztatója

Tájékoztatjuk az érdekelteket, hogy a földhasznosítási kötelezettség teljesítésének helyszíni ellenőrzését a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Földhivatala valamint körzeti földhivatalai 2012. május hónap végén kezdik meg.

A földhasznosítási kötelezettség teljesítését a termőföld védelméről szóló 2007. évi CXXIX. törvény minden földhasználó számára előírja. A törvény úgy rendelkezik, hogy a föld használója – választása szerint – köteles a termőföldet a művelési ágának megfelelő termeléssel hasznosítani, vagy termelés fogytatása nélkül a talajvédelmi előírások betartása mellett, a gyomnövények megtelepedését és terjedését megakadályozni.