május 2013


Jövő júliustól elektronikussá válnak az anyakönyvi eljárások

Jövő júliustól elektronikussá válnak az anyakönyvi eljárások

Egyszerűsödő közlekedési hatósági eljárások

Egyszerűsödő közlekedési hatósági eljárások

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium befejezte a közúti járművek forgalomba helyezéséhez és vizsgáztatásához kapcsolódó négy eljárás finomhangolását. Jelentősen egyszerűsödik a külföldön megvásárolt járművek honosítása, a traktorokat csak ötévente kell vizsgáztatni és megszűnik a piros környezetvédelmi plakett.

A Magyar Közlöny 73. számában megjelent a nemzeti fejlesztési miniszter 18/2013. (V.9.) NFM rendelete a közúti járművek műszaki megvizsgálásáról szóló 5/1990. (IV.12.) KöHÉM rendelet és a közúti járművek környezetvédelmi felülvizsgálatának szabályairól szóló 77/2009. (XII.15.) KEM-IRM-KvVM együttes rendelet módosításáról. A több lépcsőben hatályba lépő jogszabály az alábbi főbb rendelkezéseket tartalmazza:

Pályázat a Kiváló Minőségű Sertéshús védjegy grafikai kidolgozására

Pályázat a Kiváló Minőségű Sertéshús védjegy grafikai kidolgozására

 

A Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegy grafikájának a fogalomhoz kapcsolódó szellemiséget (természetes alapanyagokon történő tartást) kell megtestesítenie, és szimbolizálnia kell annak jellemzőit. A Vidékfejlesztési Minisztérium által kiírt grafikai pályázat benyújtására 2013. június 30-ig van lehetőség.

Tovább bővül a Kormányablakok ügyköre – Július elsejétől már 150 ügy intézhető a Kormányablakokban

Tovább bővül a Kormányablakok ügyköre –

Július elsejétől már 150 ügy intézhető a Kormányablakokban

 

A Kormányablakokban intézhető ügyek köre 2013. július 1-jétől 87 új ügykörrel egészül ki, így az állampolgárok már 150-féle ügyben fordulhatnak országszerte a Kormányablakokhoz. Az év végétől kiépülő Kormányablakok - ezzel együtt - már több mint 2000 ügyben állnak majd az ügyfelek rendelkezésére.