FELHÍVÁS BÚZAADOMÁNYOZÁSRA


Anonymous - Posted on 28 július 2014

Részvétel a Magyarok Kenyere Programban

 

2011-ben indult útjára az az országosan és a határon túlról is támogatott pécsi kezdeményezés, a Magyarok Kenyere Program, mely a sok jó szándékú magyar ember összefogása által, a nemzeti összetartozást és szolidaritást jelképező eseménysorozattá nőtte ki magát. A program keretében valamennyi magyarországi megyéből, az ország megyei jogú városaiból, kisebb településeiről, valamint a környező országok magyarlakta területeiről felajánlott több 10 tonna búzát összegyűjtve, összeöntve, megőrölve augusztus 20-án Pécsett készül el idén is az a jelképes kenyér, melyet Pécs város polgármestere és Böjte Csaba ferences szerzetes méltó ünnep keretében szel fel. 

A Magyarok Kenyere program fő célja elsősorban karitatív: a rászoruló, határon túli magyar gyermekek támogatása. Tavaly a program keretében már 100 tonna búzát sikerült összegyűjteni, melyből a Dévai Szent Ferenc Alapítvány 2300 erdélyi gyermeke egy éven át valóban magyar kenyeret ehetett. A program az idén is folytatódik. A pécsi szervezők ez évi célja, hogy az erdélyi gyermekeken túl egy kárpátaljai magyar gyermekotthon lakóinak egész évi kenyérszükségletét is biztosítsák.

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület kiemelten fontosnak és támogatásra méltónak tartja ezt a nemes kezdeményezést, melyhez búzaadománnyal is hozzájárul. Ezúton szeretnénk felhívni Kecskemét és térségének lakossága, mezőgazdasági szervezetek, cégek és magánszemélyek figyelmét a kezdeményezésre és kérjük, hogy felajánlásaikkal Önök is járuljanak hozzá a Magyarok Kenyere 2014 program eredményességéhez.

Kérjük, hogy a búzaadományokat a hatályos élelmiszerbiztonsági szabályoknak megfelelően, lehetőleg bevizsgálva, a szükséges dokumentumokkal, tanúsítványokkal ellátva, bezsákolva adják le a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága által működtetett gyűjtőpontra a NAK Bács-Kiskun Megyei Irodaházába (Kecskemét, Tatár sor 6., információ: Városi Orsolya 30/868-65-13, varosi.orsolya@nak.hu). 

A gyűjtés határideje: 2014. július 31. 

További részletes információk a programról: www.magyarokkenyere.hu